top of page

ERNÆRING

 

1. Hvorfor vi tar inn ernæring blant våre produkter
2. Dr. Reimers, Omega-6, Omega-3 og Polyfenoler
3. En kostholdsekspert om fettsyrer og hvorfor man bør ta en test
4. En m
eget viktig artikkel fra PubMed, verdens største medisinske forskningsdatabase

5. Andre viktige linker for god helse

1. Hvorfor vi tar inn ernæring blant våre produkter
Få svar på det HER

2. Omega-6, Omega-3 og Polyfenoler
Dr. Arne Reimers har bla. vært medisinsk leder ved St. Olav Hospital i Trondheim, inntil han høsten 2018 begynte å jobbe ved det anerkjente Universitetssykehuset i Lund i Sverige. Han har sin egen blogg, hvor han bla. skriver om forholdet mellom Omega-6 og Omega-3, og om hvorfor alle bør teste seg:
https://www.drreimers.com/blog-2/params/post/1696876/hva-du-bor-vite-om-omega-6omega-3-balansen
Og hvorfor ikke lese hans artikkel "5 ting alle bør gjøre for å holde seg friske og i form" med det samme? 
https://www.drreimers.com/blog-2/params/post/1720053/5-ting-alle-bor-gjore-for-a-holde-seg-friske-og-i-form

3. Kostholdsekspert og lærer ved Medisinfagskolen Jens Veiersted om fettsyrer
Understreker etter ca 5 minutter i video 3 hvor viktig det er å teste fettsyrebalansen.
Video 1 - https://www.youtube.com/watch?v=Iev9_6piwM4&list=PL84840DB1AC5CF1E3&index=1
Video 2 - https://www.youtube.com/watch?v=_5cARMu8Ie4&list=PL84840DB1AC5CF1E3&index=2
Video 3 - https://www.youtube.com/watch?v=qiu-ltUa2s4&list=PL84840DB1AC5CF1E3&index=3
Video 4 - https://www.youtube.com/watch?v=B0A_K5pSgqY&list=PL84840DB1AC5CF1E3&index=4

4. Meget viktig artikkel fra PubMed, verdens største medisinske forskningsdatabase

Original artikkel: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18408140
Norsk oversettelse:

Betydningen av Omega-6 / Omega-3 fettsyreforholdet ved hjerte- og karsykdommer og andre kroniske sykdommer.
Flere kilder til informasjon antyder at mennesker utviklet seg på en diett med et forhold mellom Omega-6 og Omega-3 essensielle fettsyrer (EFA) på omtrent 1/1, mens i vestlige dietter er forholdet 15/1 - 16,7/1. (Anm: Dvs ca 15 ganger mer, og dette var i 2008. Nå i 2019 er det høyere)

Vestlige dietter mangler Omega-3-fettsyrer, og har store mengder Omega-6-fettsyrer sammenlignet med kostholdet da mennesker utviklet seg og de genetiske mønstre ble etablert. Overdreven mengder Omega-6 flerumettede fettsyrer (PUFA) og et meget høyt Omega-6 / Omega-3 forhold, slik det finnes i dagens vestlige dietter, fremmer patogenesen (Anm: hvordan sykdom oppstår og utvikler seg) av mange sykdommer, inkludert hjerte- og karsykdommer, kreft og inflammatoriske og autoimmune sykdommer, mens økte nivåer av Omega-3 PUFA (lavere Omega-6 / Omega-3 forhold) reduserer dette.

Ved sekundær forebygging av hjerte- og karsykdommer var et forhold på 4/1 assosiert med en 70% reduksjon i total dødelighet. Et forhold på 2,5/ 1 reduserte spredning i endetarmsceller hos pasienter med tykktarmskreft, mens forholdet 4/1 med samme mengde omega-3 PUFA ikke hadde noen effekt. Det lavere Omega-6 / Omega-3 forholdet hos kvinner med brystkreft var assosiert med redusert risiko. Et forhold på 2-3 / 1 undertrykte betennelse hos pasienter med revmatoid artritt, og et forhold på 5/1 hadde en gunstig effekt på pasienter med astma, mens forholdet 10/1 hadde uheldige konsekvenser.
Disse studiene indikerer at det optimale forholdet kan variere med sykdommen som vurderes. Dette stemmer overens med det faktum at kroniske sykdommer er multigeniske og multifaktorielle. Derfor er det ganske mulig at den terapeutiske dosen av Omega-3 fettsyrer vil avhenge av graden av alvorlighet av sykdommen som følge av den genetiske disposisjonen. Et lavere forhold mellom Omega-6 / Omega-3 fettsyrer er mer ønskelig for å redusere risikoen for mange av de kroniske sykdommene med høy utbredelse i vestlige samfunn, så vel som i utviklingsland.


Link for bestilling av Zinzino sin Test og Balanseolje (spør oss gjerne om råd først).
 

Besøk denne siden for å lese mer om testen og de andre produktene.

5. Noen andre viktige linker
-
En fersk studie som viser viktigheten av Omega-3

- Gull i tarmen

bottom of page