top of page

FAQ - Spørsmål og Svar:

 

Hva er AIRNERGY og hva det brukes til?

 

AIRNERGY er en Spirovital terapi (luftvei terapi) og den handler om innånding. Denne terapien er blant annet egnet for forebygging, dvs. å opprettholde, bygge opp og regenerere cellulære funksjoner, og generelt for å øke ytelsen. AIRNERGY kan fremme god søvn, styrke immunforsvaret og stimulere selvhelbredelse samt optimalisere metabolsk regulering.

 

For hvem er AIRNERGY egnet?

 

AIRNERGY er egnet for folk i alle aldersgrupper.

Det eneste unntaket er friske barn (0-14 år). Siden energiproduksjon er på sitt optimale nivå i barndommen, i motsetning til hos eldre voksne, anbefales det at Spirovital terapi kun brukes til barn som er syke, og etter samråd med behandlende lege. På samme måte bør AIRNERGY kun brukes  etter samråd med behandlende lege under graviditet.

 

Hvordan er Airnergy brukt?


AIRNERGY inhaleres via en lett neseslange. Denne er 2,1 m lang og kan derfor brukes mens man flytter seg innenfor denne radius, f.eks mens man trener på et treningsapparat, mens man stryker klær, sitter ved pulten sin, leser, ser på TV eller bare slapper av, enten sittende eller liggende.

 

Kan Airnergy brukes hver dag?


Ja. Belastningen fra miljøgifter, stress og usunn livsstil skaper problemer for kroppen hver dag. Studier og erfaring tyder på at bruk av Airnergy kan gjøre noe mot forgiftning av kroppen.

 

Hvor ofte skal jeg bytte vannet i flasken?

 

Vannet bør byttes minimum hver 3. dag, men det er ikke nødvendig å bytte vann fordi en annen person har brukt maskinen.

 

Hvorfor kan det være lurt å drikke vannet?

 

Mange har erfart at det gir god effekt også å drikke vannet etter at behandlingen er ferdig. Vannet har jo vært i kontakt med den aktiverte luften, og har dermed fått sin "behandling".

 

Hvorfor finnes det forskjellige Airnergy modeller?

 

De forskjellige modellene er tilpasset kravene for de respektive målgruppene og det er ikke bare utseendet som er forskjellig.

Kraften i de forskjellige modellene blir bestemt ut fra antall katalysatorer. Modellene kan leveres med to eller fire katalysatorer. Jo flere katalysatorer det er i enheten, jo større energiproduksjon.

 

Når anbefales det å bruke henholdsvis to eller fire katalysatorer?

 

Hvis AIRNERGY brukes primært for forebygging og brukeren er ung og frisk, kan gode resultater oppnås med en 2-katalysator enhet.

Dersom målet er en betydelig økning av ytelsen eller enheten skal brukes for behandling av en kronisk sykdom, eller skal brukes for kommersiell bruk, bør man ha et apparat med fire katalysatorer.

 

Har en 2-katalysator enhet samme virkning som 4-katalysator enhet hvis den brukes dobbelt så lenge?

 

Nei, siden energi-produksjonen i katalysatorene er eksponensiell og ikke lineær, er mengden av energi som produseres av 4-katalysator-enheten betydelig større.

 

Hvorfor er det ikke en enhet med 5 eller flere katalysatorer?

 

Vi vet fra studier og fra mer enn 10 års erfaring at 4-katalysator løsningen er ideell. Eksperimenter med enheter som inneholder 5-8 katalysatorer gir ikke noen gevinst i effektivitet.

 

Hvordan fungerer Airnergy prosessen?

 

Oksygenet i luften som blir trukket inn i AIRNERGY enheten blir kontinuerlig konvertert fra den naturlige, lav-energi triplet tilstanden til høy-energi singulet tilstand.

Dette er en fysiologisk aktiv form av oksygen som kroppen gjenkjenner, fordi kroppens celler selv produserer denne formen for oksygen i den vanlige metabolske prosessen.

 

Den fysiske konverteringen av oksygen fra en tilstand til en annen er gjort mulig ved en patentert metode (med såkalte katalysatorer), som "kopierer" den naturlige prosessen fotosyntese.

 

Det kortvarige singulette oksygenet går tilbake til sin grunntilstand, triplet oksygen, i løpet av millisekunder, og frigjør dermed den energien som er forskjellen mellom singulet og triplet tilstand. Dette skjer til det omgivende medium, i dette tilfellet til vannmolekylene i luften som kommer inn i nesen fra luften i rommet.

For å kvalitetssikre denne prosessen ledes luften gjennom en flaske fylt med vann for å fukte luften før den er tatt gjennom katalysatorer for andre gang. Denne luften som er mettet med energirikt vann blir deretter inhalert.

 

Er AIRNERY en oksygenkonsentrator?

 

Nei, det er ikke konsentrert oksygen i enheten og det er heller ikke tilsatt noe ekstra oksygen. På samme måte vil ikke oksygenet blir ionisert eller endret av UV-lys, og ozon blir ikke tilsatt.

 

Hvordan er dette forskjellig fra annen oksygen terapi?

 

I tidligere varianter av oksygen terapier blir oksygen tilført kroppen på mange forskjellige måter. AIRNERGY tilfører ikke noe ekstra oksygen eller andre stoffer, men bruker den naturlige tilgjengelige energien i oksygen. Den tradisjonelle oksygen terapi benytter "utvendig åndedrett" - som er opptaket av oksygen fra lungene og inn i blodet. AIRNERGY, på den annen side, benytter "indre åndedrett" (= cellulær respirasjon) som er opptaket av oksygen fra blodet og inn i cellene.

 

I tilfellet med kronisk lungesykdom, for eksempel, er tilførsel av  konsentrert oksygen viktig, og ofte avgjørende virkemiddel, siden ellers vil alt for lite oksygen finne veien inn i blodet fra lungene. Oksygenmetningen i blodet kan være mindre enn 70%.

Men hvis lungene er friske og derfor fullt ut funksjonelle, sikrer de at tilstrekkelig oksygen transporteres til cellene via blodet. I dette tilfellet vil oksygenmetningen i blodet være nær 100%. På grunn av dette ville det være overflødig å tilføre enda mer oksygen.

 

Her er en enkel sammenligning: En dårlig justert forbrenningsmotor skaper mye skadelige utslipp, gir redusert effekt og har kortere levetid. Disse problemene kan ikke løses ved å tilføre mer drivstoff.

Videre vil kroppens evne til å utnytte oksygen optimalt være ytterligere svekket ved økende alder, sykdom, stress, mangel på mosjon, dårlig ernæring og miljøforurensning. Imidlertid trenger hver av de ca 60.000.000.000 cellene i kroppen oksygen for å produsere energi for å regulere opp til 1.000.000.000 kjemiske reaksjoner i sekundet.

 

Det er der AIRNERGY kommer inn. Ved hjelp av en patentert metode som reproduserer de naturlige prosessene i fotosyntesen, blir oksygen fra luften kontinuerlig omdannet til sin høyenergi form (singlet oksygen) - den fysiologisk aktive, reaktive formen av oksygen som kroppen gjenkjenner. Dette innebærer ikke å tilføre konsentrert oksygen, ozon, andre fremmede stoffer eller ioniserende oksygen. Prinsippet om "kvalitet fremfor kvantitet" gjelder her. Veldig enkelt sagt er resultatet av dette: økt oksygenopptak og økt utnyttelse i kroppens celler. 

 

Hva vil aktivering av vann si?

 

AIRNERY enheten endrer vannet i glassflasken ved hjelp av oksygen aktivering, fordi vannmolekylene tar opp den energien som blir frigjort ved oksygen-aktivering. Når den brukes regelmessig (internt og eksternt) kan dette aktiverte vannet harmonisere forstyrrede metabolske prosesser, til og med de som er knyttet til huden. Dvs. at både vannet (som etter behandlingen kan drikkes) og luften i neseslangen er aktivert, og har positive effekter på forskjellige organer.

 

Hvor raskt virker AIRNERGY?

 

Den subjektive oppfatningen av virkningene varierer fra person til person, avhengig av alder, kroppsvekt, helsetilstand og individuell følsomhet.

Som regel vil effekten være merkbar etter 5-10 behandlinger.

Det er mulig å måle en biologisk effekt etter kun én behandling.

Nødvendig tid for å oppleve en positiv endring i forhold til lidelser eller sykdommer varierer, og er avhengig av den enkelte bruker.

Tommelfingerregel: Jo lenger en lidelse eller funksjonell forstyrrelse har vært til stede, jo lengre tid tar det å balansere den ut.

 

Finnes det potensielle bieffekter?

 

AIRNERGY belaster ikke kroppen med inntak av andre fremmedlegemer ved innånding, så ingen alvorlige uønskede risikoer eller bieffekter er å forvente.

Spirovital terapi stimulerer bare helt naturlige prosesser i kroppen. I enkelte tilfeller kan det komme en første reaksjon med tretthet, svak svimmelhet eller rastløshet. Disse symptomene er bl.a. et resultat av at avfallstoffer og giftstoffer blir frigjort i kroppen og er på vei ut, og vil avta etter hvert som behandlingen fortsetter, og de er fullt reversible. Symptomene kan lindres ved inntak av ekstra antioksidanter de første dagene ved behov.

Dersom en person er følsom for lukten av neseslangen eller ikke kan ikke tolerere den så er det mulig å puste uten denne. Effekten vil i så fall bli redusert.

 

Kan AIRNERGY brukes under graviditet?

 

Siden det foreløpig ikke finnes tilstrekkelige data for gravide bør AIRNERGY kun brukes under graviditet og ammeperioden etter samråd med behandlende lege.

 

Dosering / overdosering: Hvor ofte kan AIRNERGY brukes?

 

I prinsippet er det ikke mulig å overdose ved bruk av AIRNERGY. Det er nødvendig å prøve ut for hver enkelt hvor lenge og hvor hyppige behandlinger man bør ha for å oppnå ønsket resultat. Som regel vil den anbefalte behandlingstiden på 21 minutter (40 minutter for Airnergy Basis Plus) 3-4 ganger i uken være nok. Det optimale er imidlertid daglig bruk.

Ved alvorlige kroniske sykdommer (f.eks kronisk lungesykdom) bør AIRNERGY brukes 2 - 3 ganger per dag.

 

Er det noe slikt som tilvenning?

 

Ja, du blir vant til eller setter pris på Spirovital terapi akkurat som du blir det det av regelmessig mosjon eller sunn mat. Men den effekten at kroppen vil ha mer av noe den merker er bra er den samme. Det anbefales at AIRNERGY brukes som en behandlingsrutine, hvor man for eksempel bruker den i 3 uker og deretter har en uke fri, for å få best effekt. 

 

Kan flere personer bruke AIRNERGY samtidig?

 

Enheten har bare en dyse/utgang, og er kun beregnet for én bruker om gangen. Luftstrømmen ut av denne dysen er beregnet for behovene til en person. Selvfølgelig kan et stort antall mennesker bruker AIRNERGY fortløpende.

 

Hva slags vann er egnet for anvendelse i flasken?

 

Man bør bruke rent vann uten kullsyre og med lavt mineralinnhold på flasken. Det optimale er vann renset ved hjelp av omvendt osmose. Et alternativ er vann i flaske fra butikken, som f.eks Volvic, Evian etc.

Vennligst bruk ALDRI kullsyreholdig vann eller vann fra springen som inneholder klor, eller vann med et høyt innhold av lime. Du kan få informasjon om kvaliteten på ditt drikkevann fra det lokale vannverket.

 

Hvor ofte bør luftfilteret bak på enheten byttes?

 

Etter 50 timers bruk vil "Change filter" melding vises på enhetens skjerm. Når dette skjer bør du kontrollere filteret på baksiden av enheten, og eventuelt skifte det hvis det er misfarget eller har synlige partikler. Deretter holder du nede kombinasjonen av "Plus", "Minus" og "Stopp" knappene. Meldingen "filter er byttet" vil da vises i displayet. Antall driftstimer vil da bli nullstilt og etter ytterligere 50 timers drift vil "Change filter" melding vises igjen.

Hvor mange timer er apparatet mitt brukt?

Ta ut strømpluggen bak på apparatet. Trykk så samtidig på knappene Start og Memory, og sett samtidig inn strømpluggen igjen. Da skal antall timer som apparatet har vært i bruk komme opp i displayet. Service anbefales etter 2000 timer.

 

Hvor lenge kan neseslangen brukes?

 

Neseslangene kan brukes mange ganger, men alltid bare av én person. Avhengig av frekvensen av behandlingene, er det anbefalt at neseslangen erstattes hver 1-3 måneder.

Men om du får en luftveisinfeksjon (forkjølelse, hoste, sår hals), vennligst erstatt neseslangen når infeksjonen er borte for å hindre ny infeksjon. Om nødvendig kan slangene også steriliseres i kokende vann eller i en tåteflaske sterilisator.

Tips: La en ny neseslange få lufte seg i noen minutter før du bruker den ved å feste den til enheten og la enheten kjøre uten å føre slangen til nesen. På denne måten vil du unngå å puste i lukten av gummi, som noen finner ubehagelig.

 

Hvordan kan jeg vaske glassflasken?

 

Glassflaske kan rengjøres for hånd med vanlig oppvaskmiddel og en børste, eller ved høy temperatur i oppvaskmaskin.

 

Hvordan fjerner du kalk fra glasstaven og glassflasken?

 

Til tross for bruk av vann med lavt mineralinnhold kan hullene i hodet av glasstaven og innsiden av glasset i flasken belegges med kalk. Disse restene kan fjernes med fortynnet sitron- eller eddiksyre.

Fyll glassflasken til maksimalt halvfull med en blanding av 50% vann og 50% sitronsyre eller eddiksyre (tilgjengelig i supermarkedet eller apotek) og sett glasstaven i. La denne løsningen få virke over natten og skyll forsiktig med rikelig med rent vann. Pass på at det ikke kommer vann inn i rørene i glasstaven.

 

Hva trenger du å se etter når enheten ikke har vært brukt på en stund?

 

Hvis enheten ikke har vært brukt på en stund, bør vannet tømmes ut av flasken og glasstaven tørkes med et absorberende tørkepapir (kjøkkenpapir). Sett glasstaven ned på tørkepapiret slik at vannet som er igjen i glasstaven trekkes inn i tørkepapiret der det absorberes. Når glasstaven er tørr kan den settes tilbake i vannflasken.

 

Hvor ofte bør enheten ha service?

 

Enheten trenger ikke å sjekkes veldig ofte fordi det stadig kjøres en testprosedyre ved hjelp av intelligent programvare.

Terapeuter og kommersielle tilbydere velger vanligvis å ta en årlig service. Det anbefales at du tørker av kabinettet med en fuktig klut nå og da, rengjør flasken og glasstaven regelmessig og bytter bakteriefilteret etter hver 50. driftstime.

Vanligvis vil en service komme etter 2000 driftstimer (avhengig av modell tilsvarer dette 3000-6000 behandlinger). Meldingen "Service" vil da vises på enhetens skjerm. I løpet av denne servicen vil enheten åpnes og rengjøres, alle de aktiverende enheter blir tatt fra hverandre og settes sammen igjen og testes.

 

Hvorfor er intensiteten justerbar?

 

I svært svake, syke eller oversensitive pasienter og hos kreftpasienter er det nødvendig for deres svekkede organisme å gradvis venne seg til den nye energi-situasjonen. Dette kan oppnås ved gradvis å øke behandlingstiden i trinn (starter med en behandlingstid på 5 minutter), og gradvis øke intensiteten (fra 50% til 75% og deretter til 100%).

 

Hvem produserer AIRNERGY?

 

Airnergy AG er den eneste produsenten av Spirovital behandlings-enheter i verden. Enhetene er 100% "Made in Germany" og er utelukkende produsert i Hennef, selskapets hovedkvarter.

 

Er det noen andre leverandører?

 

Airnergy AG er den eneste produsenten av enhetene som produseres under AIRNERGY patent. Patentet er beskyttet over hele verden.

 

Hvor kan jeg prøve ut Airnergy?

 

Airnergy kan bli prøvd ut i legens og terapeutens praksis i mer enn 30 land og i ulike hoteller, velvære-og treningsfasiliteter. Du kan få informasjon fra post@futurahelse.no.

Eller du kan prøve ut AIRNERGY direkte i AIRNERGY AG eget studio i Hennef.

 

Hvor får jeg kjøpt Airnergy apparatet?
 

Vi jobber med å skaffe forhandlere over hele landet, men inntil vi har dette på plass kan du bestille apparater her hos oss. Se kontaktinformasjon nederst på siden.

 

Kan du få en enhet via ditt forsikringsselskap?

 

Foreløbig er nok dette vanskelig i Norge, men det er alltid verd å forsøke å få kostnadene dekket i samarbeid med behandlende lege.

 

Hva kostnader bruken av Airnergy?

 

Etter kjøp er kostnadene ved å bruke Spirovital terapi svært lave, og består utelukkende av kostnader for drikkevann, elektrisitet, neseslanger og skifte av filter hver 50. driftstime.

To filtre og 10 neseslanger følger med enheten på kjøpet.

 

Er det noen vitenskapelige studier knyttet til AIRNERGY?

 

Ja, det er flere overbevisende studier og kvalifiserte pasient-oppfølginger samt mange rapporter om erfaringer fra flere millioner anvendelser, som gir bevis for effektiviteten av Spirovital terapi.

Den nylig publiserte AIRNERGY Compendium oppsummerer de viktigste av disse vitenskapelige prinsipper, og gir dermed bevis for effektiviteten av AIRNERGY.

bottom of page